Ανησυχία για την εκπροσώπηση μας (μέσω του Τ.Ε.Ε.)

1)Δυστυχώς επιβεβαιώνεται η ανησυχία για την εκπροσώπησή μας (μέσω του Τ.Ε.Ε.) στην επιτροπή του Ν. 4254/2014 («επαγγελματικών δικαιωμάτων»). Θεωρείται  ότι  το εν λόγω σχέδιο Π.Δ. είναι σε προχωρημένο στάδιο παρότι - από όσο γνωρίζουμε - δεν έχει γίνει ουσιαστική επεξεργασία (ούτε καν αξιόπιστη ενημέρωση) στα όργανα του Τ.Ε.Ε.
Τα παραπάνω προβλήματα δεν αποκλείεται να εμφανιστούν (αναλογικά) και στους - μάλλον επικείμενους - καταλόγους επαγγελματικών φορέων Μελετών & Κατασκευών Δημοσίων Έργων (Νέα Μητρώα Μελετητών, ΜΕΚ κλπ).
Σε 1η ανάγνωση η πρόσφατη απόφαση της Δ.Ε. του Τ.Ε.Ε. (10.03.2015), η οποία προκάλεσε αναστολή 2 εβδομάδων (στις εργασίες τις επιτροπής) & 3η υπόσχεση σοβαρής διαβούλευσης, κινείται στη σωστή κατεύθυνση.
Με το παρόν μήνυμα επισημαίνουμε ότι αυτό το σχέδιο αγνοεί επιδεικτικά τη διεθνή πρακτική (και την ελληνική παράδοση), πρακτικά μεροληπτεί υπέρ συγκεκριμένων ειδικοτήτων και αδικεί - σε βαθμό συμπλέγματος - τον κλάδο των Πολιτικών Μηχανικών.
2)Επαναλαμβάνουμε ότι πρακτικά βάσει του Ν. 4254/2014 , και του σχεδίου Π.Δ., την ευθύνη φέρει ο Τεχνικός Σύμβουλος της Πολιτείας (Τ.Ε.Ε.) στον οποίο εξάλλου συμμετέχουμε ενεργά - οι εγγεγραμμένοι Διπλωματούχοι Πολιτικοί Μηχανικοί αποτελούν αδρομερώς το 30% των μελών.
Οι Συνάδελφοι που συμμετέχουν στα κεντρικά και περιφερειακά όργανα του Τ.Ε.Ε. γνωρίζουν τα παραπάνω προβλήματα και δύναται να διορθώσουν τα κενά εκπροσώπησης που προαναφέρθηκαν.
Συνεχίζουμε την προσπάθεια.

 

Μοιραστείτε το:

---