ΤΣΜΕΔΕ: Απόσυρση των διατάξεων που καταργούν τη δυνατότητα υπαγωγής σε χαμηλότερη ασφαλιστική κατηγορία

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ
όλοι είμαστε στο πλευρό του Επιμελητηρίου μας (Τ.Ε.Ε.), του Ιατρικού Συλλόγου (Ι.Σ.Α.) και του Δικηγορικού Συλλόγου (Δ.Σ.Α.), στην προσπάθεια απόσυρσης των διατάξεων που καταργούν τη δυνατότητα υπαγωγής σε χαμηλότερη ασφαλιστική κατηγορία.

Θα συμμετέχουμε στις αντιδράσεις που θα ανατρέψουν την εξαιρετικά αρνητική αυτή εξέλιξη.
Τεχνοκρατικά για το Ταμείο :
Προφανώς, η προτεινόμενη κατάργηση θα επιφέρει δραματικές επιπτώσεις στην είσπραξη των ασφαλιστικών εισφορών και θα μειώσει τα έσοδα του ασφαλιστικού μας φορέα.

§         Αξιόπιστα απολογιστικά στοιχεία  τεκμηριώνουν ότι το πρώτο εξάμηνο του 2015 η εφαρμογή της συγκεκριμένης ρύθμισης έχει αποφέρει επιπλέον έσοδα 9.203.454 ευρώ (αύξηση 13.8%). Επίσης, σε σχέση πάντα με το δεύτερο εξάμηνο του 2014 επιπλέον 7.286 περισσότεροι μηχανικοί (αύξηση 21,70%) μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους.
Ηθικά:

Αρνητική εξέλιξη θα αποτελέσει εμπαιγμό του Κράτους προς τους πολίτες-ασφαλισμένους του Ε.Τ.Α.Α.-Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε.

·         Λόγω της δύσκολης επαγγελματικής καθημερινότητας μεγάλο πλήθος Συναδέλφων σπεύσαμε να υπαχθούμε στην ευνοϊκή ρύθμιση.

·         Αρκετοί Συνάδελφοι άλλαξαν και τις εξοφλητικές τους προτεραιότητες για να υπαχθούν αφού ήταν προαπαίτηση ή ασφαλιστική ενημερότητα.

Τ.Ε.Ε. : ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Δ.Σ. Ε.Τ.Α.Α. : ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

 

Μοιραστείτε το:

---