Έφυγε από τη ζωή ο τέως πρόεδρος του ΤΕΕ, Κώστας Λιάσκας

Ο Σ.Π.Μ.Ε., το ΤΕΕ καθώς και το σύνολο του τεχνικού επιστημονικού κόσμου της χώρας αποχαιρετούν με θλίψη και σεβασμό τον Κώστα Λιάσκα, τον μακροβιότερο Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, που έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 76 ετών.

Ο Κώστας Λιάσκας σφράγισε με την παρουσία του το ΤΕΕ και τον επιστημονικό και επαγγελματικό στίβο των μηχανικών, αλλά και την κεντρική πολιτική σκηνή. Συμμετείχε, επί δεκαετίες, στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων, αφήνοντας παρακαταθήκες προσφοράς, δημιουργικών συνθέσεων, αποτελεσματικού έργου και διαρκούς ανάδειξης του ρόλου και της ευθύνης των Ελλήνων Μηχανικών στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

Τιμήθηκε από τους Έλληνες Μηχανικούς  κατά τις δημοκρατικές εκλογικές διαδικασίες του ΤΕΕ, ως ο μακροβιότερος Πρόεδρος του ΤΕΕ. Ο Κώστας Λιάσκας αναδείχθηκε και υπηρέτησε σε συνεχείς θητείες συνολικά επί 24 χρόνια στη διοίκηση του Επιμελητηρίου, ενώ από το 1988 έως το 2002 θήτευσε συνεχόμενα για 14 έτη στη θέση του Προέδρου του ΤΕΕ.

Ο Κώστας Λιάσκας υπήρξε και αναγνωρίστηκε από τον τεχνικό και επιστημονικό κόσμο  αλλά και ευρύτερα από την ελληνική κοινωνία, ως πρωτοστάτης μίας ολόκληρης γενιάς μηχανικών, που ανέλαβε μετά την δικτατορία την επίπονη και συνεχή πορεία εθνικής ομοψυχίας και δημιουργικής συνεννόησης για την ανόρθωση και ανάπτυξη της χώρας, αφήνοντας ισχυρά διδάγματα για τη σημερινή εποχή, τους μηχανικούς και τις νεότερες γενιές.

Η κηδεία του εκλιπόντος πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 8/5/2018 σε στενό οικογενειακό κύκλο. 

πηγη tee.gr

Μοιραστείτε το:

---